jueves, 13 de diciembre de 2012

VISITA al Museu de l'Almoina

   El museu històric i centre arqueològic de l’Almoina, està situat a la Plaça de l’Almoina de la ciutat de València. Baix d’aquesta plaça es van trobar les restes del que va ser l’època romana, tant en l’època republicana com en l’època imperial. Es tracta d’un centre molt nou, ja que es va inaugurar al 2007, i que empra una gran quantitat de noves tecnològies en la seua exposició. Altre gran interés que té aquest lloc, és que es tracta d’un museu en el que les excavacions i les investigacions arqueològiques segueixen en marxa. Es tracta d’un jaciment viu, en constant canvi i ampliació de troballes. A més és un museu equipat amb molta tecnologia, destinada a facilitar i fer més entendible el que allí es troba als qui ho visiten, encara que està molt destinat al públic adult, deixant de costat als més menuts.



   Cal destacar que a partir d’explicar la zona de l’Almoina es pot fer entendre l’evolució de la ciutat des de les seues fases més antigues. Doncs, en aquest lloc podem veure com ha anat evolucionant València a través de les fonts que ens han deixat els pobladors durant anys al seu pas per la ciutat. Podem observar els vestigis de l’època de l’Imperi romà, també de l’època visigoda i musulmana, de la mateixa forma que trobem restes del cristianisme, patents a la part dedicada a San Vicent.
   Des d’un punt de vista didàctic hem de fer referència a la possibilitat que tenen els alumnes de viure tota aquesta part de la història de la nostra ciutat en primera persona, fet que facilita un aprenentatge significatiu, siguent l’alumne el protagonista del procés d’ensenyança-aprenentatge. A més, aprendre la història a través de l’observació directa de les fonts de l’època motivarà als alumnes a l’hora de tractar les diferents èpoques i la seua evolució. Així mateix, volem resaltar l’important paper que tenen les noves tecnologies al llarg del desenvolupament del museu, doncs doten les visites d’interacció i realisme, traslladant als seus visitants a les diferents èpoques mitjançant les imatges i els sons. Altre punt positiu a destacar és l’exposició de la informació en tres idiomes diferents, per tal d’apropar aquesta part d’història a un públic més ampli.



   Després de destacar els aspectes possitius que trobem visitant aquest museu, expossem els punts que creguem es poden millorar. Considerem necessaria la reserva d’algun lloc per realitzar tallers amb els més menuts, ja que d’aquesta manera podrien realitzar una part més pràctica que els ajudaria a entendre més fàcilment alguns dels aspectes tractats. Gran part dels problemes que trobem en aquest centre arqueològic venen derivats de la mancança de recursos econòmics que es destinen a la cultura en general, i com no podria ser d’altra forma, també afecta al museu de l’Almoina. Aspecte que podem observar en la falta de personal (ausència de guia) i de manteniment que està patint el centre; explicacions interactives que no canvien d’idioma, pantalles que no funcionen, etc.

Aplicación multimedia para presentaciones dinámicas

PREZI

   És una aplicació multimèdia similar a la presentació comercial de Microsoft Office PowerPoint, etc. Amb la diferència que aquest tipus de presentació és en línia i dinàmic.
   Ací us deixem les nostres mostres de prezi, que vos poden servir com a model, les quals versen sobre dos pedagogs molt destacables en l'educació.

Mª José López Serrano: Lorenzo Milani
Piedad Marín Montagud: Maria Montessori
Lola Martínez Gómez: Maria Montessori

   Com aquest blog està dedicat a l'educació, us deixem amb altres prezis que em creat nosaltres mateixes que els podreu fer servir a l'hora de fer una presentació sobre aquests temes:
Projecte sobre l'aigua 
Educació franquista: diferències entre homens i dones

lunes, 3 de diciembre de 2012

La història del que tu vulgues en una línia del temps

TIMERIME

   TimeRime és una eina 2.0 que permet la creació de línies temporals interactives. En elles els alumnes podran seleccionar la informació més rellevant sobre un determinat tema i organitzar-la en ordre cronològic. Es tracta d'un recurs didàctic molt interessant ja que els entorns visuals afavoreixen l'aprenentatge significatiu. És un recurs molt complet i està traduït a l'espanyol.
   Aquesta aplicació permet als alumnes identificar unitats de temps, seleccionar la informació més rellevant sobre un tema, organitzar esdeveniments en el temps, entendre i nomenar cada un dels elements que conformen de la línia del temps, podent-se aplicar a cadascuna de les àrees del currículum. Es pot integrar qualsevol tipus de recurs que trobem a la xarxa: textos, imatges, vídeos ...

 

L'edat moderna

 

Escriptori virtual personalitzat

NETVIBES

   Aquest suport vitrual ens permet molt ràpidament la configuració d’una pàgina d’inici que continga Feeds Favorits, notes de text, informació meteorològica, de borsa, etc.
   Visualment s’organitza en solapes o pestanyes, on cadascuna d’elles forma un agregador de diversos mòduls desplaçables prèviament definits per l’usuari. Aquests mòduls actuen també com a petites finestres, el contingut del qual, es genera a través d’un altre Servei web o bé es forma com a una nova miniaplicació.


  
   Alguns dels exemples dels serveis que pot incloure són multibuscadors per diversos servidors (Google, Yahoo,…), webmails tipus Gmail, fotos i vídeos de YouTube, Google videos i Flickr, a més de molts altres serveis.